Ota YEL-vakuutus

Jopa -22 % alennuksella*

Jos otat YEL-vakuutuksen ensimmäistä kertaa, saat YEL-vakuutusmaksuun 22 %:n alennuksen ensimmäisen neljän vuoden ajan. Laskelma huomioi alennusoikeuden koko kalenterivuoden vakuutusmaksussa. Trusterin YEL-vakuutuksen tarjoaa Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Truster veloittaa YEL-maksusi palkanmaksun yhteydessä.

*

YEL-vakuutus tulee ottaa kuuden kuukauden kuluessa, kun bruttopalkkasi on vähintään 8 261,71 euroa yli neljän kuukauden aikana ja 12 kuuden sisällä. Eli jos teet töitä kevytyrittäjänä alle neljä kuukautta, sinun ei tarvitse YEL-vakuutusta ottaa.

Muista myös mikäli epäsäännöllisistä töistä yhteen laskettuna bruttopalkkaa tulee 8 261,71 euroa vähintään 12 kuukauden seurantajakson aikana ota YEL-vakuutus.

Lisäksi olet 18–68-vuotias ja asut Suomessa. Jos kevytyrittäjätoimintasi on niin pienimuotoista, että YEL-työtulosi jää alle vähimmäisrajan, voit ottaa vapaaehtoisen YEL-vakuutuksen. Myös työeläkelakien mukaisella vanhuuseläkkeellä olevan kevytyrittäjän YEL-vakuuttaminen on vapaaehtoista. Vapaaehtoisen vakuutuksen voi päättää koska tahansa, ei kuitenkaan takautuvasti. Vapaaehtoinen vakuutus ei voi myöskään alkaa takautuvasti.

Ota YEL-vakuutus